info@runyourhead.nl

Mijn naam is Arjan van der Zanden, 38 jaar.

In het verleden heb ik enkele malen heel dicht tegen een burn-out aangezeten. De combinatie van spanning en druk in zowel mijn werk als mijn privé leven maakten dat mijn hoofd vol liep en ik over alles aan het malen was met als gevolg slecht slapen en lusteloosheid. In die periodes ging ik steeds meer hardlopen maar ook hierin ging ik over mijn eigen grenzen waardoor dit geen ontspanning gaf. Dit veranderende toen ik runningtherapie ontdekte. Runningtheraoie heeft mij geholpen mijn stress te verlagen, heeft voorkomen dat ik in een burn-out terecht kwam en heeft mij een vitaler leven gebracht.

Ik ben geen geboren hardloper en liep vroeger eigenlijk alleen hard op het voetbalveld. Door runningtherapie ben ik gaan lopen om het lopen en niet persee om bijvoorbeeld steeds sneller te worden. Nu ga ik heerlijk de natuur in en lopen om alle gedachten achter me te laten. Hierbij loop ik op gevoel en luister naar wat mijn lichaam op dat moment aankan. Wanneer ik terug kom van zo’n loop voelde ik mij altijd moe maar voldaan, vooral na een heerlijke douche. Wat daarnaast opviel is dat ik de nachten van de dagen dat ik had gelopen beter sliep en meer rust had.

Toen ik meer ging verdiepen in wandel- en runningtherapie bleek dit een wetenschappelijk onderbouwde methode die effectief kan zijn bij diverse stress gerelateerde klachten. Het is een laagdrempelige therapie die positieve effecten heeft op lichaam en geest.

Ik vond dit zo’n mooie therapievorm dat ik ook graag zelf op deze manier mensen wilde gaan helpen. Ik heb diverse cursussen gevolgd voor mijn persoonlijke ontwikkeling en om mensen zo breed mogelijk te kunnen begeleiden. Dit varieert van een cursus wandel- en runningtherapie tot voedingsconsulent, maar ook besteed ik aandacht aan bijvoorbeeld ademhaling en coachen op vitaliteit in het algemeen.

Mijn doel is om mensen te laten ervaren wat wandelen of hardlopen in de natuur kan doen tegen een vol hoofd en stress. Ik wil mensen begeleiden naar een duurzame aanpak van stress gerelateerde klachten waarbij men weer meer leert luisteren naar het eigen lichaam. Door het luisteren naar je lichaam leer je grenzen herkennen en respecteren. Hierdoor ontstaat balans wat je rust brengt in zowel je hoofd als je lichaam.

Doordat ik zelf werkzaam ben (en ben geweest) bij de (semi) overheid in hoogrisico functies kan ik me goed verplaatsen in personen die werkzaam zijn in soortgelijke beroepen en ken de 'frustraties' die dit met zich mee kan brengen. Ik kan je dus goed helpen met handvatten om hiermee om te gaan.